Skolelederens forord 2015

Velkommen til Rungsted private Realskole

”Jeg holder af hverdagen”, Sådan lyder indledningen til Dan Turells kendte ”Hyldest til hverdagen”. Ingen kan vel benægte, at hverdagen fylder mest - sådan rent tidsmæssigt. Det er sensationerne, de sælsomme begivenheder, og dét der stikker ud fra hverdagen, som vi husker bedst. Ikke desto mindre er det netop i hverdagen, vi føler os mest trygge. Her på Rungsted private Realskole holder vi af hverdagen, mest af alt holder vi af hverdagen, og vi er opmærksomme på, at “guldet vindes i hverdagen”. Det er når man træner, øver og gør sig umage i hverdagen, at man virkelig udvikler sig og bliver dygtigere.

Det er de små ting, det er deltaljen, det er hverdagens små øjeblikke, der virkelig gør en forskel. Der er mange ting i løbet af et grundskoleforløb, der er vigtige – én af dem er det at samle på øjeblikke, øjeblikke af lykke, øjeblikke af samhørighed, øjeblikke af læring, øjeblikke af glæde – bare øjeblikke. Skoleåret 2014/2015 har været kendetegnet af en lang række af disse øjeblikke, hvilket vi håber, kommer tydeligt til udtryk, når I gennemlæser denne årsberetning.

Elevernes hverdag på RpR er indholdsrig, varieret, alsidig og udfordrende. Drømmeforløb, foredrag, talentudvikling, lejrskoler, Novemberuge, virkelighedsnær undervisning og faglige fordybelsesdage er nogle af de øjeblikke skoleåret har budt på.

Det har været et forrygende år, og det har glædet os at se, hvordan hver eneste klasse har udviklet sig i løbet af året. Det er ikke kommet af sig selv. Lærere har arbejdet med børnene på en forbilledlig måde – og efter skoletid har ØnskeØen taget over, og personalet på Øen har gjort eftermiddagene til noget helt særligt.

Det er svært at forudsige hvilke kompetencer, der virkelig vil være efterspurgt i fremtiden. Vi må endelig ikke lade os styre af kortvarige tendenser. Kunsten er ”at skynde sig langsomt” og altid holde sig for øje, hvad nye fag eller andre større tiltag kommer til at betyde for læringen, kreativiteten, relationerne, fællesskabet og dannelsen.

Relationsarbejdet fylder meget og skal fylde meget i vores hverdag på RpR. Det handler om, at alle elever skal føle sig set, hørt og være trygge ved, at der altid er en voksen, der lige meget hvad det handler om, vil hjælpe lige netop dem. Hver enkelt barn skal finde sin helt egen melodi, og vi skal være opmærksomme på, om vi har ”hørt musikken” i alle - om vi har overset eller fået øje på elevernes fulde potentiale.

Vores afgangsklasser har afsluttet deres eksamen og det høje niveau gør os stolte, fordi de hermed cementerer, at det akademiske niveau på Rungsted private Realskole er i top

Til alle forældre vil vi sige tak for lån af jeres børn. Vi har gjort os umage for at gøre en forskel i hverdagen, og vi håber, at I er tilfredse med resultatet. Vi siger tak for godt og tillidsfuldt samarbejde og for mange gode og konstruktive samtaler gennem året. Jeres tillid gør indtryk.

René Leiholm, skoleleder