IMG_0281-web.jpg

En dag på ØnskeØen kan se således ud

Mellem kl. 8.15 og 12.35 er ØnskeØen lukket, da børnene er i skole. Der er som regel altid en eller flere medarbejdere til stede om formiddagen, da langt de fleste administrative opgaver bliver ryddet af vejen netop om formiddagen og forberedelserne til dagens aktiviteter klares.

Fra kl. 12.35 kommer børnene fra skole. De bliver modtaget af en af deres kontaktvoksne, vi giver hånd og siger goddag til hvert enkelt barn. På den måde får vi en fornemmelse af, om det har været en god dag indtil videre og snakker med børnene, hvis der er noget der trykker dem (udover medarbejderens hånd) :-)

Når børnene skal hjem, er det VIGTIGT, at de går i Lysningen eller Krokodillen, siger farvel og bliver krydset ud. Igen giver vi hånd, så vi har personlig kontakt med hvert enkelt barn, samtidig er det almindelig høflighed at hilse på hinanden, når man mødes og sige farvel og tak for i dag, når man skilles.

ØnskeØen er en stor SFO, og det er ikke altid nemt at finde børnene. Som hjælp til at finde dem, er der opsat magnettavler, hvor børnene markerer, hvor i SFO'en de er. Det er børnene selv, der sætter magneterne på.

Herefter er tiden i SFO børnenes egen. Vi er store tilhængere af det frie valg og lægger meget vægt på,
at børnene i så stor udstrækning som muligt er med til at præge hverdagen. Vi har dagligt mange forskellige aktiviteter, som børnene kan vælge ud fra. De har bl.a. mulighed for at spille brætspil, bygge med konstruktionslegetøj, læse bøger og lege rollelege. Det er kun fantasien, der sætter grænsen. Vi har også flere forskellige væresteder på ØnskeØen og i Junglen, så børnene kan fabrikere diverse ting og sager, tegne, male, klistre, sy, bygge osv. Vi disponerer også over morgensang salen og den store Nye Hal på skolen til boldspil og anden fysisk udfoldelse. Nogle børn skal på tur, måske til svømmehallen. Alle ture ud af huset, sker efter aftale med hjemmene, da det enkelte barn kan have andre aftaler, som vi ikke kender.

I løbet af eftermiddagen bliver de fleste børn sultne, ikke altid samtidig. I Café Klo serverer vi dagen igennem vand, frugt/grønt og knækbrød. Vi bager også årgangsvis, én dag om ugen pr. årgang. Hvis børnene er mere sultne, er de velkommen til at have en eftermiddagsmad med hjemme fra, som de kan spise i Café Klo.